Wie ben ik

Mijn naam is Ariane Schiess. Ik ben in 1968 geboren in Zwitserland en woon sinds 1997 in België.

Ik behaalde mijn diploma van psychomotorisch therapeut aan de Universiteit van Genève (1992) waarna ik eerst in Zwitserland en nadien in België vele jaren gewerkt heb als psychomotorisch therapeut in verschillende contexten (buitengewoon lager onderwijs, crèche, multidisciplinair centrum voor ambulante therapie, psychiatrie). Doorheen de jaren heb ik me verder bijgeschoold, onder meer in Sherborne bewegingspedagogiek, psychomotorische gezinstherapie, kritische ontwikkelingsbegeleiding methode Hendrickx, jongerencoaching, e.a. Om me verder te ontwikkelen in mijn beroep als therapeut en coach neem ik op regelmatie basis deel aan een supervisie en volg ik ook voor mij relevante bijscholingen.

In 2015 heb ik de beroepsopleiding van psycho-energetisch coaching bij EPECA vzw afgerond en sindsdien verdiep ik me hierin steeds verder. Het psycho-energetisch coachen ligt in mijn natuur. Vanuit mijn eigen levenservaring en opgedane kennis ondersteun ik graag mensen in hun zoektocht naar persoonlijke groei en levensinzicht.

Ik ben moeder van 3 jongvolwassen kinderen. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen, en geniet van de natuur rondom mij. Het volgen van keramieklessen prikkelt mijn creativiteit. Het gezinsleven en vriendschappen nemen ook een belangrijke plaats in mijn leven in.

Mijn missie

Ik zie het als mijn missie om met mensen op stap te gaan op ervaringsgerichte wijze en zo hun persoonlijke ontwikkeling (mentale-emotionele-motorisch en sociale) te faciliteren. Ik ga samen op zoek naar nieuwe of vergeten krachtbronnen die passen bij de eigen persoon. Ik wil het kind (psychomotorische therapie) en de volwassene (psycho-energetisch coaching) helpen om in beweging te zetten wat vast zit. Voor mij vormt respect voor ieders eigenheid de basis van elke begeleiding.

www.moviment.be